Vi kender nok alle til det: Sidst på eftermiddagen, når sulten nærmer sig, tænker vi kun på hurtig, nem og sund aftensmad. Mange, der spiser sundt eller er på kur, kender også til fornemmelsen af at have lyst til “forbudt” mad.

Et eksempel kan være en lækker, fed burger. Men i stedet for at ende med at spise noget, du måske fortryder og som hverken giver dig energi, næring eller tilfredsstillelse, kan du måske finde en bedre løsning:

Se de to burgere med forskellig næringsindhold – den ene har nemlig kun en halv bolle!

Husk at spise en grovbolle: Den giver bedre næring, holder dig mæt længere og lader dit blodsukker være mere stabilt. Hvis din DNA viser, at du bliver mæt af kulhydrater, skal du hellere spise en halv bøf og en hel bolle.

Er det derimod protein, der mætter dig, så spis hele bøffen og en halv bolle.

Det er forskelligt, hvad man bliver mæt af, og ikke alle mættes af proteiner; Det ved jeg, for jeg er en af dem. Hvis du vil vide mere, så se på vores hjemmeside.

Denne burger er med avocado og uden ost. Avocado er fyldt med sundt fedt, men har dog også mange kalorier, så en idé er at nøjes med en halv. Du kan også mose den og tilsætte krydderier, så det får konsistens af guacamole.

Det er forskelligt, hvad man bliver mæt af, og ikke alle mættes af proteiner; Det ved jeg, for jeg er en af dem.

Brug gerne pesto som smørelse i bollen – gerne med mindre end 8 gram mættet fedt pr. 100 gram. Der er meget fedt og mange kalorier i pesto, men det mætter godt, så man spiser oftest mindre portioner.

Brug magert kød og gerne en lidt mindre bøf. På den måde sparer du også på dine kalorier. Fyld gerne godt op med spinatblade!

Du kan også tilføje stærk salsa – jo flere krydderier og jo stærkere, jo mindre mængde kan du spise.

En måde at spise færre kalorier på er ved at fylde maven godt op med lækkert grønt også. Se her en masse forskellige måder, hvorpå du kan lave en lækker grøntsagssalat.

Blomkåls- og broccolisalat med og uden pinjekerner.

Hvis din DNA viser, at du bliver mere mæt af fedt, så skal du vælge den mere kalorietunge udgave, men en mindre mængde.

En anden mulighed er tomatsalat med og uden avocado.